Regels schaken

Waarschijnlijk ben je al helemaal overtuigd dat schaken een leuk spel is. Schaken kent verschillende varianten en spelregels. Wanneer je gevorderd bent zul je de regels wel bijna kunnen dromen. Voor de beginnende schakers onder ons hebben wij de regels nog een keer op een rij gezet. Bij een potje schaken is het natuurlijk belangrijk dat je je tegenstander kan verslaan, dit moet natuurlijk wel volgens de regels gaan!

De spelregels

Wanneer je graag wil leren schaken is het makkelijk als je eerst de verschillende schaakstukken kan herkennen. Wanneer je naar een potje schaken kijkt kom je er al snel achter dat er pionnen, torens en paarden in het spel zijn. Ook bevat het spel de dame en de koning. Bij het schaken mag je een stuk van de tegenstander slaan. Op het speelbord mag je met de schaakstukken maar beperkte bewegingen maken. Welke beweging je mag maken is afhankelijk van het soort schaakstuk. Schaken is geen gemakkelijk spel en dat zul je ook merken aan de verschillende regels die er zijn.

Leer de schaak regels!

We zullen je alvast de basisregels uitleggen. Een schaakspel wordt gespeeld door 2 personen. De twee spelers hebben elk een eigen kleur: zwart of wit. Aan het begin van het spel hebben beide spelers elk 16 schaakstukken. Het doel van schaken is om je tegenstander te proberen mat te zetten. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Wij hebben de schaakregels verder voor je uitgewerkt! Het schaakspel kent verschillende soorten varianten zoals gekkenhuisschaken. Het spel blijft zo afwisselend en spannend. De varianten op het traditionele schaken kun je vinden op deze site.