Schaakspellen

Wanneer je graag wil leren schaken zul je ook een speelbord moeten aanschaffen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor schaken tegen een computer. Wanneer je tegen een computer speelt zul je merken dat dit anders werkt dan tegen een mens. Schaakcomputers zij vaak niet super goed in het eindspel. Computer hebben een perfect geheugen en zullen alle zetten dus goed onthouden. Schaakcomputers hebben ook geen last van gevoelens zoals zenuwachtigheid of spanning. Mensen raken na een lang potje schaken vermoeid. Een schaakcomputer blijft scherp en blijft met hoge snelheid spelen. Natuurlijk bestaan er ook gewoon simpele schaakspellen op een bord. Cowderoy heeft een overzicht gemaakt van de verschillende varianten op het traditionele schaakspel.

Gezelschapsspellenshop.nl

Deep Blue vs. Garri Kasparov

Een bekende schaakwedstrijd is Deep Blue vs. Garri Kasparov die de sterkste schaker ter wereld is. Deep Blue is een schaakcomputer die ontwikkeld is door IBM. De eerste partij heeft Deep Blue gewonnen. Na deze wedstrijd heeft Kasparov nog een aantal keren gespeeld tegen een schaakcomputer. Kasparov is op 11 maart 2005 gestopt met schaken. Hij tijdens zijn carrière als schaker ook enkele boeken geschreven die zijn vertaald naar het Nederlands.

Schaakbord kopen

Voor dat je nu denkt dat je een schaakcomputer moet kopen, je kunt ook gewoon een schaakbord kopen. Je kunt dan schaken met vrienden en familie. We hebben voor je verschillende schaakborden op een rij gezet. Je kunt kiezen voor een schaakbord met grote schaakstukken of met felle kleuren. Bij een van onze partners kun je het schaakbord kopen.

In het filmpje hieronder kun je de wedstrijd van Deep Blue vs. Garri Kasparov bekijken: