Online schaken

Dé manier om goed te leren schaken, is door het online te spelen. Er zijn talloze manieren waarop je online kunt spelen, maar deze kun je eigenlijk onder verdelen in twee varianten: multiplayer chess waarbij je tegen een echt persoon speelt of computer chess waarbij je tegen een "robot" of computer speelt. Beide varianten hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is een tip van Cowderoy om deze allebei te proberen en je keuze te maken. Of blijf afwisselen: dat is sowieso goed voor je schaak skills. Speel hier direct eve online tegen de computer.

Multiplayer chess

Er zijn schaakspelletjes die je tegen een echt persoon speelt. Deze persoon is dan toevallig op hetzelfde moment op de game website en op deze manier worden jullie door de website gematched. Het leuke is dat je vaak een chat functie hebt zodat je het spel eventueel kunt evalueren. Maar je kunt de chat natuurlijk ook gebruiken om gewoon gezellig te chatten. Het voordeel van multiplayer chess is dat je tegen een écht persoon speelt, waardoor het dicht in de buurt komt van een real life schaakpartij. Deze persoon maakt wellicht keuzes die niet voor de hand liggen, waardoor je wordt uitgedaagd. Dat is natuurlijk het leukste. Een nadeel aan multiplayer chess is dat je moet wachten tot er toevallig iemand beschikbaar is om tegen te spelen. Tevens kan het langer duren voordat er een zet wordt gemaakt omdat de tegenpartij bijvoorbeeld ook nog andere dingen aan het doen is of gewoon graag wat langer nadenkt.

Computer chess

Wil je schaken op élk gewenst moment? Dan kun je altijd tegen een computer spelen. Tegenwoordig zijn de schaak-robots zodanig geavanceerd dat het bijna lijkt alsof je tegen een real life schaker speelt. Toch blijft het natuurlijk een computer, waardoor je nooit helemaal de apartere keuzes van een real life speler kunt nabootsen. Toch heeft spelen tegen een computer ook zijn voordelen: je kunt op elk gewenst tijdstip schaken, want de computer staat altijd voor je klaar als tegenpartij. Verder gaat een dergelijke partij vaak sneller omdat de computer is voorgeprogrammeerd en dus niet hoeft na te denken over een zet.

Wij hebben twee computer schaakspellen voor je uitgezocht waarmee je schaak kennis kunt vergroten.

Toch liever real life schaken? Koop dan hier je schaakspelletje.

Gezelschapsspellenshop.nl